søndag 21. august 2011

Detektortur til Danseplassen

Endelig var værgudene på vår side, og en lenge planlagt tur til Danseplassen skulle realiseres.
Det har lenge vært Tores drøm å innta Danseplassen, ikke med dansesko på, men derimot metallsøkeren :)
Utstyrt med tillatelse fra grunneier, drikke, metallsøker + div nødvendig utstyr og en passe dose godt mot la vi i vei oppover skråningen.
Det var bratt, og det var glatt... Gubben har flydd oppi der siden han var en liten gutt, jeg på min side fikk derimot vist at jeg definitivt ikke er noen fjellgeit.
Skal og nevnes at stien til tider var vanvittig smal og rekkverk var det dårlig med. Knærne mine gikk som en svingdør, er ikke mange ganger jeg har vært mer redd enn jeg var da.
Men opp kom vi da til sist begge to.
Tore fyrte opp søkeren og var nesten umiddelbart igang med å utforske bakkens hemmeligheter.
Han fant jo så klart det vanlige skrotet: kork, spiker, sølvpapir o.l. men så begynte det og å bli litt mer spennende... Det begynte dukke opp mynter av div årgang og valør!
Resultatet til slutt var følgende: 1-øre fra 1910, 1957 og 1961. 2-øre fra 1878 (svensk opprinnelse). 5-øre fra 1960 og 1962. 10-øre fra 1924, 1942 og 1983.
Han fant og en fin spenne, ukjent ID enn så lenge, men det er lagt ut bilde av den på NMF, så det kan være en eller annen der klarer identifisere den.

Til slutt begynte myggen bli en sann plage og vi fant ut at det var på tide å komme seg ned til bebyggelsen og bilen igjen.
Turen ned var omtrent som turen opp, not quite my cup of tea, men vi kom oss da ned igjen, jeg med ett solid grep om mannens fingre bare sånn i tilfelle jeg skulle skli. Hadde absolutt ingen planer om å tryne utfor noen skrent pga det var ett stykke ned til bunnen.
Det er for meg en stor gåte hvordan fine herrer og ikke mist fruer som var gjester på hotellet i årene fra slutten av 1800 og begynnelsen av 1900-tallet kom seg opp dit i sine små sko og pene kjoler.
Det var på den tiden ett yndet utfartssted hvor hotellets gjester dro og fikk servert lette forfriskninger.

1 kommentar:

  1. Flott blogg dere har fått.. Lykke til videre. Gleder meg til å lese neste historie :)

    SvarSlett